ponedeljak, 23 maj 2016 04:51

Rekovac: Palma traži mandat!

REKOVAC - Aleksandra Jovičić, koja je odbornički mandat dobila na listi JS, a pred konstitutivnu sednicu prešla u SNS, moraće da vrati mandat, kaže za "Novosti" Dragan Marković Palma, predsednik JS.

 

Ona je bila "jezičak" na tasu koji je prevagnuo da SNS dobije odborničku većinu - 17 od 33 odbornika u Skupštini opštine Rekovac i formira lokalnu vlast, ocenjuje Predrag Đorđević, predsednik OO SPS, i pita se da li je moguće da jedan preletač odnese sve glasove JS, jer "narod nije glasao da oni ostanu u opoziciji".

 

Pavle Mijajlović, poverenik OO SNS u Rekovcu, koji je na konstitutivnoj sednici izabran za predsednika opštine, pak, kaže da su odbornici SNS, SDS, JS i GG "Levač Levčanima" 30. aprila potpisali koalicioni sporazum, kojim je obezbeđena skupštinska većina od 20 odbornika. Pošto tri odbornika JS nisu ostala u koaliciji, na sednici su imali skupštinsku većinu od 17 odbornika.

 

- JS nije zvanično raskinuo taj sporazum, već je o tome usmeno obavestio odbornike. Jovičićeva je ostala u dogovorenoj koaliciji i prešla u SNS. Uostalom, mandat pripada odborniku - tvrdi Mijajlović.

 

Palma za "Novosti" navodi svoje razloge: "Ona je studentkinja, ništa nije uradila za stranku i bila je na listi samo zbog toga što je svaka traća kandidatkinja morala da bude žena. "

 

Do Jovičićeve nismo uspeli da dođemo, a telefon Dragana Prodanovića, predsednika OO SDS, dva dana je nedostupan.

 

SVE JE MOGUĆE

 

Ukoliko mandat Aleksandre Jovičić bude zamenjen drugim odbornikom JS, Đorđević smatra da će da se promeni kompletna situacija u Skupštini opštine: "SPS je osvojio 11 mandata, a JS 4, tako da bismo sa 2 odbornika DS imali većinu."

 

Mijajlović na to odgovara da nije bilo nikakvog otimanja i vrbovanja odbornika i dodaje da se oni ne drže skupštinske većine kao "pijan plota", već će, ako na narednoj sednici drugi tabor bude imao većinu, ostati u opoziciji i da od toga neće praviti dramu.

 

Izvor: Novosti

Read 1482 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi