četvrtak, 06 avgust 2015 08:06

Asfaltiranje puta Jagodina-Rekovac

Svaki kilometar asfaltiranog puta mnogo znači naročito u ruralnim i nerazvijenim sredinam. Sanacija Regionalnog puta Jagodina-Rekovac odvija se u etapama, a u opštini kažu da je to jedan od prioriteta, jer bez dobre infrastrukture nema ni privrednog razvoja.

 

Sa 350 hektara na pitomim padinama Levačkog kraja ovih dana bere se kupina. Hladnjače za otkup nalaze se u nekoliko okolnih sela. Za kupinare, ali i sve druge poljoprivrednike dobar put bez rupa znači i lakši rad.

 

Početkom maja završena je sanacija deonice od Rekovca do Tečića koji pripada magistralnom putu Kragujevac-Kruševac. Urađen je i potez Loćika-Vukmanovac dug četiri kilometra.

 

Ljubiša Živković, direktor Preduzeća za puteve Kragujevac kaže da se posle asfaltiranja radi i signalizacija kao i odvodnjavanje sa puta, kako bi novi asfalt što duže bio u dobrom stanju.

 

U maloj, nerazvijenoj, rekovačkoj opštini odavno već nema novog proizvodnog pogona. Bez dobrog puta teško je  zainteresovati nekog da dođe u Levač.

 

Novac za sanaciju puta rekovačka opština dobila je od Puteva Srbije. Ukupna vrednost  radova je 65 miliona dinara. Iako u opštinskoj kasi ima malo para, ove godine za održavanje puteva po selima izdvojeno je pet i po miliona dinara.

 

Izvor: RTS

Read 814 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi