subota, 19 avgust 2017 05:14

"Kada je Milan poginuo bila sam bez svesti!" Featured

Ljubica Maculović iz Paraćina, koja je preživela tešku saobraćajnu nesreću kod Vrčina: Moj unuk je, srećom, samo povredio nogu. Umesto da smo u Austriji, sahranjujem muža.

 

PALA sam u nesvest kad je udarilo, ne znam šta se događalo, osim da sam ostala bez mog starog! Da je sreće, sad bismo bili u Austriji, moj sin i snaja na poslu, a unuci da uče zanat. Ovako, žalosni, čekamo da donesu starog, da ga sahranimo. A onda da se vraćamo za Austriju.

 

Ovako, za “Novosti”, slomljenim glasom, priča Ljubica Maculović, supruga Milana Maculovića (69), koji je u nedelju ujutru u 5.15 tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Niš - Beograd, kod Vrčina. Teška tragedija zadesila je ovu vrednu porodicu iz Trešnjevice, podjuhorskog sela kod Paraćina. Sa Ljubicom smo uspeli samo kratko da popričamo, dok su komšije i rodbina sedeli u porodičnom dvorištu, okupljeni da ih podrže u ovom, za njih, najtežem trenutku.

 

- Imam sina, snaju i četiri unučeta. U kolima smo, osim mog Milana, bili mlađi unuk i ja. Sedela sam pozadi, i od siline prvog udarca pala sam u nesvest, ne znam šta se tačno dogodilo - neutešno priča Ljubica. - Moj unuk Milan, koji nosi ime po dedi, sedeo je napred i, srećom, samo mu je noga malo povređena, a meni glava.

 

Kako saznajemo, Maculovići su već 27 godina na privremenom radu u Maunthofenu u Austriji. Ljubica i Milan tamo su stekli penziju, mlađi rade, a i unuci su već počeli da se kuće. Jedan od njih se nedavno oženio. Sin i snaja su sa ostatkom porodice takođe krenuli tog jutra za Austriju drugim vozilom. Ali su oni imali neki posao, i već su bili daleko odmakli u putu kad se dogodio lančani sudar u kome je na tragičan način stradala glava kuće.

 

U podjuhorskom selu Trešnjevica živi veliki broj romskih porodica, od kojih su mnoge na privremenom radu u inostranstvu.

 

* Cela Trešnjevica došla je juče u kuću Maculovića da im izjavi saučešće

 

- Takva je i vredna porodica Maculović. Tamo su najstariji stekli penziju, a sin je kupio i kuću u Austriji. Unuci već slabije govore srpski jezik, ali svi dolaze u selo, održavaju i sređuju lepo domaćinstvo i ne propuštaju da bar petnaestak dana provedu svake godine u Srbiji - priča jedan žitelj ovog sela, koji je krenuo da im izjavi saučešće.

 

TRAGIČAN SPLET OKOLNOSTI

 

U TREŠNjEVICI su svi šokirani načinom na koji je njihov sugrađanin, neverovatnim spletom okolnosti, poginuo.

 

- Prosto je zaprepašćujuće da mu nije ništa falilo kada je svojim “mercedesom” udario u kombi ispred sebe, a pregazio ga je njegov auto kad je na njega naleteo “audi”. I u ovom lančanom sudaru svi su prošli s lakšim povredama, samo je on poginuo - komentarisali su meštani.

 

Izvor: Večernje novosti

Read 1499 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi