nedelja, 15 januar 2017 11:40

Paraćin: Zbog požara dva dana bеz struje i grejanja

Tridesetak stanova u zgradi u Paraćinu bez električne energije i grejanja. Vatra izbila u elektroormaru, vatrogasci evakuisali dete.

 

STANARI stambene zgrade u Ulici vojvode Mišića broj 35 već dva dana su bez struje, a većina i bez grejanja, zbog požara koji je izbio u elektroormaru sa strujomerima i osiguračima!

 

Gust dim kuljao je iz ulaza zgrade i ulazio u stanove, pa su intervenisali vatrogasci koji su sprečili da se požar proširi na stanove. Nažalost, strujomeri su potpuno uništeni, a stručne osobe tek treba da utvrde stepen oštećenosti instalacije, tako da električne energije ni narednih dana neće biti.

 

Prema rečima stanarke Marijane Vučković, stanovi su bili prepuni dima. Jedno dete vatrogasci su evakuisali preko terase merdevinama, ali niko nije povređen. Intervencije je bilo i u stanu u kojem živi nepokretna osoba koja nije mogla sama da otvori prozor, ali je trenutno najveći problem nestanak struje koju većina koristi i za grejanje.

 

- Ovde ima dosta porodica sa decom, pa su se iselili svi koji imaju alternativu za stanovanje. Iz Elektrodistribucije su nam rekli da oni neće da finansiraju zamenu strujomera i da je to naš trošak, te da elektroormar nije bio obezbeđen - priča Marijana, koja se i sama iselila sa detetom dok se stanje sa strujom ne reši.

 

BEZ SKUPŠTINE STANARA

 

PREMA rečima jednog od vlasnika stanova Desimira Nikolića, ogroman je problem što zgrada nema registrovanu Skupštinu stanara, pa će vlasnici morati sami da se dogovaraju i slože, što je inače u svim objektima za kolektivno stanovanje vrlo teško.

 

Izvor: Novosti

Read 3165 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi