nedelja, 06 novembar 2016 12:32

Paraćin dobija bioskop!

Uz bioskop u Jagodini, jedan od svega oko 20 u Srbiji koji je uspeo da sačuva kontinuitet programa, opstane i radi rentabilno, bioskop će u Pomoravskom okrugu ove ili početkom naredne godine dobiti i Paraćin.

 

Bioskop će raditi u objektu Kulturnog centra, koji se završava, i za bioskop je nabavljena najsavremenija oprema za 3D projekcije, objavljeno je danas na sajtu opštine.

 

Reč je o objektu "pod kupolom, koji Paraćin čini arhitektonski prepoznatljivim i koji je trebao biti završen pre godinu dana, ali nije zbog katastrofalne poplave koja je ovu opštinu zadesila 2014. godine i kašnjenja para od Ministarstva kulture i informisanja".

 

I pored svih modernih tehnologija, koje su zamenile bioskopske sale i velike ekrane malim ekranima i kompjuterima iz fotelje u kućnom ambijentu, zaposleni u Kulturnom centru u Jagodini su pokazali da bioskop može da radi i bude rentabilan.

 

Nebojša Petrović, direktor Kulturnog centra u Jagodini, u čijem je sastavu bioskop, kaže da je prošle godine u tom bioskopu "prikazano 110 filmova, a gledalo ih je oko 15.000 ljudi". Među njima 35 je bilo namenjeno deci, 20 domaće proizvodnje, a 65 iz evropske i američke kinematografije, precizirao je Petrović.

 

U okviru međunarodne saradnje sa Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Beogradu u jagodinskom bioskopu održano je više revija francuskog filma.

 

Petrović je istakao da raduje što je u publici sve više mladih, srednjoškolaca, studenata iz Jagodine i drugih opština Pomoravskog okruga, Ćuprije, Paraćina, Svilajnca, Rekovca i Despotovca.

 

Ove godine, planirano je, da u bioskopu u Jagodini bude prikazano 150 filmova, a u planu je saradnja sa Gete institutom, koja bi se zasnivala na revijama savremenog nemačkog filma, kaže Petrović.

 

Izvor: Tanjug

Read 2207 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi