petak, 29 april 2016 04:59

Resavska pećina otvorena i za Vaskrs i 1.maj!

Resavska pećina kod Despotovca, jedno od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, radiće i za Vaskrs i 1. maj, izjavila je danas Tanjugu direktorka Javnog preduzeća Resavska pećina Milica Petrović.

 

Radno vreme pećine 30. aprila, 1. i 2. maja biće od 8 do 20 sati, a cena ulaznica biće ista kao i radnim danima, 300 dinara za odrasle i 250 dinara za učenike, navela je Petrovićeva. 

 

Ona je istakla da za praznike očekuje veći broj posetilaca, jer ima dosta najavljenih poseta. 

 

Ovog meseca pećinu je u proseku dnevno razgledala oko 600 turista, napomenula je Petrovićeva. 

 

Resavska pećina je zvanično otvorena 1. aprila, a turisti su dolazili i pre ovog datuma. U februaru i martu ih je bilo oko 3.500, napomenula je Petrovićeva. 

 

Resavska pećina je od 2010. godine, kao spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama (Internacional show caves Asociation) ISCA, a 22.aprila je, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode, obeleženo 43 godine od njenog otvaranja za turiste i 54 godine od otkrivanja i Dan planete Zemlje. 

 

Resavska pećina je za turiste otvorena 1972. godine i najposećenija je pećina u Srbiji. 

 

Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara. 

 

Prošle godine Resavsku pećinu je posetilo 43.000 turista.

 

Izvor: B92

Read 915 times

Pogedajte srodne vesti >>>

  • Nova godina u Resavskoj pećini

    Veče uoči dočeka Nove godine možete provesti mnogo neobičnije nego do sada – obilazeći Resavsku pećinu.   Resavska pećina kod Despotovca, jedno od najlepših prirodnih bo ...
  • RESAVSKA PEĆINA: Nove atrakcije dovode turiste!

    Planovi JP "Resavska pećina", koje je prošle godine dovelo 43.000 ljudi: Od 1. maja, u ponudi će biti i "adrenalinske ture".   PORED razgledanja stalagmita i stalagtita u nekoli ...

uzivofilmovi