sreda, 20 april 2016 18:38

Opštinska vlast u Despotovcu rasipa novac!

Bahatost opštinara! Opština Despotovac plaća 1,12 miliona dinara da bi njihovih sedam zaposlenih šetalo skupe telefone!

 

Naime, dokument do koga je „Alo!“ došao pokazuje da je opština avgusta prošle godine sklopila ugovor sa jednom telekomunikacionom kompanijom o kupovini sedam mobilnih telefona i paketa usluga. Tako je troje zaposlenih dobilo pakete na dve godine u vrednosti od 3.598 dinara mesečno i telefone „HTC Desire 816g DS“, koji vrede oko 300 evra po komadu. Njihovih četvoro kolega dobilo je pakete na tri godine koji koštaju 5.998 dinara mesečno, kao i telefone „Samsung S6 32GB“, koji vrede čak oko 800 evra po komadu.

 

Tako će opština mobilnom operateru platiti ukupno 1,12 miliona dinara kako bi ovih sedmoro zaposlenih koristilo skupe telefone kojima, u okviru navedenih paketa, mogu maltene po vasceli dan da razgovaraju sa svakim stanovnikom opštine.

 

Da li bi pak ti isti zaposleni, koji pritom žive u opštini u kojoj je prosečna plata u februaru iznosila 39.085 dinara, oko 5.000 dinara manje nego što je prosečna zarada u Srbiji, koristili te iste telefone i da su morali iz sopstvenog džepa da izvade novac za njih, logično je pitanje. No, u samoj opštini ne vide ništa sporno (?!).

 

- Pravilnikom o korišćenju identifikacionih kartica i službenih mobilnih telefona od novembra 2013. su definisani i određeni novčani limiti za predsednika opštine, predsednika Skupštine opštine, pomoćnike predsednika i načelnika opštinske uprave. U skladu s tim, svakom zaposlenom se za prekoračenje mesečnog novčanog limita odbija novčani iznos za prekoračenje limita od ličnog dohotka zaposlenog - navode u opštini.

 

Dodaju da su predmetne telefone od operatera, u okviru plaćenih paketa, dobili za dinar. U sumu, pak, od 1,12 miliona dinara koju smo naveli, cene samih telefona nisu ni uračunate.

 

U opštini su nam još poručili i da za sve njihove navode postoji prateća dokumetacija koja može da se dobije podnošenjem zahteva u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja.

 

Za striptiz 1.000 evra?!

 

Kupovina skupih telefona zaposlenima u opštini zapravo ni ne treba da iznenađuje s obzirom na to da prvi čovek Despotovca Dejan Nenadović troši i šakom i kapom. „Alo!“ je naime juče ekskluzivno objavio fotografije predsednika opštine na kojima se jasno vidi kako se Nenadović provodi dok mu na stolu igra polugola igračica, koja na kraju završava u njegovom krilu. - Nenadović je bio široke ruke, te je na posluženje, ali i igračicu koju je „zakitio“ nekoliko puta, potrošio oko 1.000 evra - tvrdi naš sagovornik.

 

Autor: ALO

Read 1554 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi