petak, 17 mart 2017 06:59

Ćuprija: "Tibet moda" traži radnike! Featured

Fabrika turske kompanije “Tibet Moda” u Ćupriji, koja je otvorena prošle godine i počela rad sa sto radnika, traži novih 50 šivača konfekcije.

 

Ovu potrebu za radnicima “Tibet Moda” iskazala je danas na Sajmu zapošljavanja Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) u Jagodini, koji se održava u Ćupriji u okviru 5. Regionalnog sajma obrazovanja.

 

Na sajmu učestvuju 24 poslodavca iz Ćuprije koji su prijavili 135 slobodnih radnih mesta.

 

Uz “Tibet Modu”, najviše radnika, 20 u proizvodnji, traži firma “Standard Furniture Serbia” iz Ćuprije, “IN Group Ðorđević” Ćuprija 11 i DPP “Plan” osam.

 

Najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanjem bio je u oblasti saobraćaja, prehrambene i tekstilne industrije, trgovine i ugostiteljstva, osiguranja.

 

A najveće interesovanje poslodavaca je bilo za prijem radnika u zanimanjima: šivač konfekcije, vozači kamiona i autobusa, limari, zavarivači, mašinski i inženjeri arhitekture i tehničari, bravari, automehaničari, pekari, prodavci, konobari, inženjeri elektrotehnike, mašinski i elektrotehničari, stolari, rukovaoci građevinskih mašina…

 

U Pomoravskom okrugu, koga uz Jagodinu, Ćupriju i Paraćin čine i Despotovac, Svilajnac i Rekovac, na evdienciji Filijale NSZ je 28.104 nezaposlena lica.

 

Izvor: Telegraf

Read 1914 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi