ponedeljak, 06 februar 2017 18:30

Ćupričanin uhapšen zbog krađe u RTB Boru!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su i odredili zadržavanje do 48 sati za Č.B. (58), iz Ćuprije, zbog sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje službene isprave i prevara u pokušaju. 

 

On se tereti da je, u svojstvu odgovornog lica jedne firme iz Požarevca, sa kojom je RTB ''Bor'' poslovao, u dogovoru sa dva vozača kamiona pokušao da prevari i ošteti borsku kompaniju. 

 

Sumnja se da su vozači, u kamionu za koji su imali otpremnicu na 20 tona bakra, u krug RTB ''Bor'' unosili oko 18 tona bakra i oko dve tone vode i odlazili na merenje težine. Nakon istovara i predaje bakra, sumnja se, voda je ispuštana iz dograđenog rezervoara na kamionu i pre nego što će kamion napustiti krug RTB ponovno odlazili na merenje, kako bi se utvrdilo da je iz kamiona istovareno 20 tona bakra. 

 

Č. B. se takođe sumnjiči da je u službenu ispravu uneo neistini podatak o količini bakra i takav dokument overio pečatom i svojim potpisom.

 

Za sada još uvek nije poznato koliko je ova rabota trajala, mada neke pretpostavke govore i da je u itanju više od godinu dana. Navodno, kamion je tri puta nedeljno u RTB "Bor".

 

Izvor: Večernje novosti

Read 3237 times

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi