utorak, 03 januar 2017 08:35

Ćuprija u 2017. godini dobija atletsku dvoranu!

Grad atletike, kako zovu Ćupriju zbog brojnih atletskih asova – Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, trenera Aleksandra Petrovića koji su tu stasali i svetom pronosli slavu grada i zemlje, ove će godine dobiti atletsku dvoranu – treću u Srbiji.

 

Reč je o atletskom komplesu, stadionu sa atletskom dvoranom u kojoj će moći da se održavaju i evropska prvenstva, izjavio je novinarima, predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenivši da je reč “o velikom projektu za Ćupriju i Srbiju”.

 

– Mi smo u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo –  rekao je Erić na konferenciji za medije:

 

– Radimo idejno rešenje za atletsku dvoranu, a gotov projekat imamo za glavni i pomoćni stadion, koji će zajedno činiti atletski kompleks i zvaće se Aleksandar Petrović.

 

Posle atletskog Evropskog prvenatva u “Areni” koje će biti održano u martu staza koje će tamo biti montirana biće postavljena u Ćupriji, dodao je Erić.

 

– Sa izgradnjom ćemo krenuti ove godine.

 

I predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jerosimović je nedavno u izjavi za medije naveo da će nova dvorana u Ćupriji, “biti treća u Srbiji, dok Novi Sad ima poludvoranu”.

 

Izvor:(Telegraf.rs/Tanjug)

Read 1687 times

Pogedajte srodne vesti >>>

  • Јоš jedan Jagodinac bi mogao na Marakanu

    Prvo pojačanje Crvene zvezde u novoj sezoni mogao bi da bude Duško Dukić, defanzivac Jagodine. Kako Novosti prenose 27-godišnji fudbaler pojačao bi konkurenciji na poziciji desnog beka ...
  • Jagodinci traže 500.000 evra za El Monira

    Jagodinci spremni da puste svog najboljeg igrača, ali Partizan, Rijeka ili Mehelen moraju dobro da plate. Predsednik Jagodine Goran Milanović tvrdi da klub ima nekoliko ponuda za Muhameda ...
  • Mladi Paraćinac postao vicešampion sveta u šahu

    Četrnaestogodisnji Milan Zajić, član Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin", postao je vicešampion sveta u kategoriji dečaka svoga uzrasta. Milan Zajić (14), član OŠK „Paraćin ...

uzivofilmovi