P.V. (36) iz Potočca kod Paraćina poginuo je danas u lovu u podnožju planine Juhor, potvrđeno je u Višem tužilaštvu u Jagodini.

 

Pretpostavlja se da je kobni hitac ispalio V.B. (45) iz istog sela, kome je određeno policijsko zadržavanje.

 

Kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su lovili divlje svinje, V.B. je ispalio iz krabina hitac koji je P.V. pogodio u grudi.

 

Od zadobijenih povreda P.V. je preminuo na licu mesta.

 

Izvor: Alo.rs

Published in Paraćin

Šesnaestogodišnji dečak J.L. iz Jagodine preminuo je posledica strujnog udara sinoć oko 23 sata na međunarodnoj pruzi nekoliko stotina metara od centra tog grada na lokaciji ,,stari Juhor“ u ulici Jovanče Micića, kada se popeo na napušteni vagon i uhvatio za žicu pod naponom. Ovo je treći takav slučaj za u proteklih nekoliko godina da se mladići penju na stare vagone i ginu od električnog napona.

 

-On je sa drugarom došao do napuštenih vagona. Popeo se i pored upozorenje drugara da to ne radi. Prema priči njegovog druga, ispravio se i uhvatio za žicu, tada je nešto puklo i dečak se pretvorio u živu buktinju. Vatrogasci, koji su kasnije došli nisu mogli da ga ugase, pričaju očevidci.

 

Drug nesrećnog dečaka je otrčao do hitne pomoći, ali spasa nije bilo. Šesnaestogodišnjak je preminuo u trenutku udara.

 

-Ovde se često događaju nesreće na pružnom prelazu, ali i na vagonima. Nije mi jasno zašto ih ne pomere,stoje ovde tri decenije. Ovo je treća smrt mladića na vagonima. Ne treba da se uhvate za žicu, dovoljno je da se isprave i da poginu, jer je napon visok i zahvata sve u prečniku od 2 metra, kaže čuvar pružnog prelaza.

 

Stanari obližnjih kuća zahtevali su ukljanjanje vagona, ali niko nije reagovao.

 

-Nešto je svitnulo i čuo sam da je puklo od 23.30, podmukao zvuk. Znao sam se opet neko popeo na vagon i da se dogodila nesreća. Drug poginulog dečaka nam je pričao da su došli iz grada do napuštenih vagona, da ga je odgovarao od ideje da se popne, ali nije vredelo. Pokušao je da ugasi prijatelja, ali nije uspeo. Njegov otac ga je pred nama pitao zašto je došao do vagona, šta su tu tražili, kada je rekao da ide u grad. Dečak nije imao odgovor, pričaju stanari obližnjih kuća.

 

Inače, tak deo grada važi za ,,crnu tačku“, jer, pored napuštenih vagona, tu su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom zbog veoma ferkfentngo pružnog prelaza.

 

Izvor: Central media

Published in Jagodina

Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Daliborka Jocić (41) iz Donjeg Vidova, koju je suprug tukao pa bacio s terase, preminula je zbog nagnječenja mozga, uzrokovanog udarcima rukom i predmetom.

 

Reč je o više udaraca u glavu. Žena je imala rasekotine po telu od noža. Osumnjičeni za ubistvo Gradimir Jocić je juče u policiji negirao zločin. Rekao je da se ne seća događaja, da ima rupe u pamćenju. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, predviđeno je da ga sutra sasluša viši tužilac.

 

Centar za socijalni rad u Paraćinu preuzeo je starateljstvo nad četvorodišnjakom i urgentno smestio dete u hraniteljsku porodicu, posle mostruoznog ubistva njegove majke. Prema rečima direktorke tog centra Biljane Milenović, biće izvršena procena najbližih srodnika i "najverovatnije će se ići na srodničko hraniteljstvo, jer dete ima punoletne sestru i brata po majci".

 

- Oni su u šoku zbog svega što se dogodilo. Izrazili su nameru i želju da preuzmu brigu o bratu - kazala je ona.

 

Daliborka je preminula u sredu ujutru posle višesatnog monstruoznog iživljavanja supruga Gradimira. Komšije koje su je zatekle kako leži na travnjaku ispred kuće kažu da je davala minimalne znake života. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali na putu do bolnice je preminula. Gradimir je posle ubistva probudio dete, izveo ga na terasu i otišao.

 

Izvor: Blic

Published in Paraćin
Strana 1 od 15

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi